EN | TR

Sıkça Sorulan Sorular

SIKÇA SORULAN SORULAR
 
  1. Derginizde makale yayımlamak için Etik Kurul İzni alınmalı mıdır?
        Hayır.
 
  1. Derginiz Hakemli Bir Dergi Midir?
    Evet, Hakemli Bir Dergidir. Dergi sistemine yüklenen çalışmalar, ilk önce alan editörleri tarafından incelenmekte ve uygun bulunan çalışmalar, hakeme yönlendirilmektedir. Hakem sürecinde çift kör hakemlik sistemi ile çalışılmakta olup yazar bilgileri hiçbir şekilde hakemler tarafından görülememektedir.
 
  1. Derginiz Akademik Teşvik Kriterleri Kapsamında Mıdır?
       Dergimizi henüz Akademik Teşvik Kriterine Uygun statüde bir dergi değildir.
 
  1. Aynı Yazar (Yazarlar), Birden Fazla Çalışmasını Aynı Sayıda Yayımlatabilmekte Midir?
       Yayın kurulu ve editörler kurulunun özel onayı ile bu durum mümkündür lakin etik açısından çok uygun bulunmadığından dolayı, özel ve inisiyatif gerektiren durumlar haricinde bu durum genellikle tercih edilmemektedir.
 
  1. Derginiz Hangi Dillerde Yayın Kabul Etmektedir?
       Tarsus Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dergisinde sadece Türkçe ve İngilizce dillerde hazırlanan çalışmalar kabul edilmektedir. 
 
  1. Hakem Değerlendirme Süreci Ne Kadar Zamanda Tamamlanmaktadır?
       Hakemlere yönlendirilmiş olan çalışmalar için hakemlerden en geç 30 gün içerisinde değerlendirme yapması rica edilmektedir. Herhangi bir gecikme durumunda ise başka bir hakeme yönlendirme yapılarak sürecin hızlı bir şekilde tamamlanmasına gayret gösterilmektedir. Bu süreç içerisinde hakemlerden herhangi bir dönüş sağlanamaması durumunda ise alan editörü ve editörler yardımcıları tarafından çalışma değerlendirilerek sonuca ulaşılmaktadır.
 
  1. Hakem Süreci Hakkında Yazarlara Bilgi Verilmekte Midir?
       Hakem süreci dergi web sistemi üzerinden yapıldığından dolayı, yazarların ONLINE MAKALE GÖNDERME menüsünden giriş yaparak yayın durumunu takip etme imkanı söz konusudur. Ayrıca sistem tarafından, kayıt olunan mail adresine de otomatik bilgi maili gönderilmektedir.
 
  1. Yazarlara Kendisine Ait Çalışmanın Hangi Hakemler Tarafından Değerlendirildiğine Dair Bilgi Verilmekte Midir?
       Hiçbir çalışmanın hakem değerlendirilmesine ait bilgi yazar tarafından istense dahi verilmemektedir.
 
  1. Derginizde Yayımlanan Makaleleri Basılı Olarak Almak Mümkün Müdür?
       Dergimiz online bir dergidir. Bu nedenle makalelere dergi sayfası menüsünde yer alan arşiv kısmından ve son sayı kısmından ulaşabilirsiniz. İlgili sayı ve cilt içinde KAPAK, İÇİNDEKİLER, JENERİK ile MAKALE sayfalarını ayrı ayrı bilgisayarınıza kaydetmeniz mümkündür.
 
  1. Derginizde Yayımlanan Makaleler İçin Ücret Ödemem Gerekir Mi?
      Hayır, dergimizde hiçbir ücret talep edilmemektedir
 
  1. Makale göndermek için ne yapılması gerekir?
      Makale göndermek için; öncelikle "ONLİNE MAKALE GÖNDERME" menüsü içerisinde yer alan bilgiler doldurularak makalenin yüklenmesi gerekmektedir.